Hellenic Corporation of Chinese Medicine (HCCM)

Δρ. Ιωάννης Δημητριου

Dr. Dimitrioui Ioannis

MD, PT, CCH, MSc Acu., PhD TCM

Ο Γιάννης Δημητρίου φοίτησε στη Σχολή Φυσιοθεραπείας του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας από το 1998 έως το 2001 και στη Σχολή Φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ Λαμίας από το 2001 έως το 2002. Από το 2002 έως το 2003 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν στην Κίνα, ενώ από το 2003 έως το 2005 σπούδασε την Κινέζικη γλώσσα στο Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ξένων Γλωσσών της Τιάν Τζιν και ταυτόχρονα ασκήθηκε στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική σε διάφορα νοσοκομεία και κλινικές στην Κίνα. Από το 2005 έως το 2011 σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ταυτόχρονα από το 2006 έως το 2008 σπούδασε ομοιοπαθητική στην Εθνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας. Από το 2009 έως το 2012 φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Βελονισμός και Τουί Να” του Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν. Μετά από τριετή έρευνα (2012-2015) στην Κινέζικη Ιατρική ως υπότροφος της Κίνας στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν, το 2015 έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν.

Το 2017 μετά από διετής σπουδές πήρε το Δίπλωμα Ιατρικής Οστεοπαθητικής και έγινε μέλος του Κολεγίου Ιατρικής Οστεοπαθητικής του Λονδίνου. Το 2018 εγγράφηκε στο Μεταπτυχιακό της Ιατρικής Αθηνών με θέμα την “Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Νοσημάτων”. Η βάση του είναι η Αθήνα και ταυτόχρονα ταξιδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να δώσει διαλέξεις και να ασκήσει το θεραπευτικό του έργο.

Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής (ΕΣΚΙ)
Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Κινέζικης Ιατρικής (ΕΕΚΙ)

Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ιδιαίτερων Θεραπειών Κινέζικης Ιατρικής στο Χονγκ Κονγκ

Μέλος του Κινέζικου Συλλόγου Βελονισμού και Μοξοθεραπείας

Μέλος της GP-TCM Research Association
Μέλος και Εκπαιδευτής του Νational Acupuncture Detoxification Association (NADA GR)

Iliou

Λίου Σάο Τσινγκ

Διευθύνουσα Ιατρός-Καθηγήτρια Κινέζικης Ιατρικής

Η Λίου Σάο Τσινγκ αφού τελείωσε την πανεπιστημιακή της εκπαίδευση στην Κινέζικη Ιατρική εργάστηκε από το 1977 έως το 1995 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιατρικής της Τιαντζιν και γρήγορα έλαβε την ανώτατη θέση ως Διευθύνων Ιατρός και Καθηγήτρια Κινέζικης Ιατρικής. Το 1995 η κυβέρνηση της Κίνας την κάλεσε για να στελεχώσει το Νοσοκομείο Δυτικής και Κινέζικης Ιατρικής Ντε Λιμπρεβίλε στην Καμπόν της Αφρικής. Το 2013 η Λίου Σάο Τσινγκ συνταξιοδοτήθηκε και επέστρεψε στην Κίνα όπου πλέον εργάζεται σε μια ιδιωτική κλινική προσφέροντας την μακρόχρονη εμπειρία της σε όσους το έχουν ανάγκη.

Η Λίου Σάο Τσινγκ είναι γνωστή στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Τιαντζιν για την μεταδοτικότητα της και την ικανότητα της να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον κατά την διδασκαλία. Τα πεδία στα οποία έχει ιδιαίτερη εμπειρία είναι οι περίπλοκες παθήσεις, η παιδιατρική, η αντιμετώπιση του πόνου και η διατήρηση της υγείας. Τα θεραπευτικά εργαλεία της είναι κυρίως η βοτανοθεραπεία, ο βελονισμός και η διαιτοθεραπεία.

Giorgos

Tzigkounakis Giorgos

PT, BSc Acu., ΜSc TCM, MBA, MBAcC

Ο Γιώργος Τζιγκουνάκης ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Αγγλία, όπου αποφοίτησε με Άριστα από το τμήμα Βελονισμού του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου (BSc Hons Acupuncture – Distinction, University of East London) όπου και πραγματοποιήσε πρακτική εξάσκηση (clinical placement) 400+ ωρών στην κλινική του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Κόβεντρι (BSc Hons Physiotherapy – Distinction, University of Coventry).

Κατέχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κινέζικη Ιατρική από το Πανεπιστήμιο του Τιαντζίν της Κίνας (Master of Medicine in Acupuncture, Moxibustion and Tuina, Tianjin University of Traditional Chinese Medicine) με εξειδικευση στο Βελονισμό.

Eίναι υπεύθυνος και εισηγητής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της εφαρμογής του πρωτοκόλλου Ωτοβελονισμού NADA (διαχείριση μεταραυματικού στρες και αποτοξίνωσης) στην Ελλάδα.

Το 2017 του απένειμαν αριστείο από το Aegean College – Omiros Educational Group για την καινοτόμο και πρωτοποριακή ερευνητική διπλωματική εργασία “Επίδραση του Ήχου ως Ψευδοφάρμακο”.

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A. – UIBS, Barcelona), ενεργό μέλος και εθελοντής στους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας (MdM), κάτοχος διπλώματος Ναυαγοσώστη, Gym Instructor, Personal Trainer και Capoeira Instructor.

Είναι κάτοχος διπλώματος στη Διατροφική Ψυχολογία (Cert. Nutritional Psychology) από το John F. Kennedy University και σήμερα συνεχίζει τη μελέτη του στην Αγγλία στο μεταπτυχιακό τμήμα της Διατροφικής Ιατρικής (MSc Nutritional Medicine) στο Πανεπιστήμιο Surrey.

Μέλος του Health & Care Professions Council (HCPC)
Μέλος του British Acupuncture Council (BAcC)
Μέλος του Chartered Society of Physiotherapy (CSP)
Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής (ΕΣΚΙ)
Μέλος και εισηγητής της Ελληνικής Εταιρείας Κινέζικης Ιατρικής (ΕΕΚΙ)
Μέλος και εκπαιδευτής του Νational Acupuncture Detoxification Association (NADA GR)