Εισηγητές

Dr. Δημητρίου Γιάννης

Dr. Δημητρίου Γιάννης

MD, PT, CCH, MSc Acu., PhD TCM

Ο Γιάννης Δημητρίου φοίτησε στη Σχολή Φυσιοθεραπείας του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας από το 1998 έως το 2001 και στη Σχολή Φυσικοθεραπείας των ΤΕΙ Λαμίας από το 2001 έως το 2002. Από το 2002 έως το 2003 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν στην Κίνα, ενώ από το 2003 έως το 2005 σπούδασε την Κινέζικη γλώσσα στο Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ξένων Γλωσσών της Τιάν Τζιν και ταυτόχρονα ασκήθηκε στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική σε διάφορα νοσοκομεία και κλινικές στην Κίνα. Από το 2005 έως το 2011 σπούδασε Ιατρική στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ταυτόχρονα από το 2006 έως το 2008 σπούδασε ομοιοπαθητική στην Εθνική Εταιρία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής Συνεργασίας. Από το 2009 έως το 2012 φοίτησε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Βελονισμός και Τουί Να" του Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν. Μετά από τριετή έρευνα (2012-2015) στην Κινέζικη Ιατρική ως υπότροφος της Κίνας στο Πανεπιστήμιο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν, το 2015 έγινε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής της Τιάν Τζιν. Το 2017 μετά από διετής σπουδές πήρε το Δίπλωμα Ιατρικής Οστεοπαθητικής και έγινε μέλος του Κολλεγίου Ιατρικής Οστεοπαθητικής του Λονδίνου. Από το φθινόπωρο του 2017 ασκεί το θεραπευτικό του έργο στην Αθήνα (Παπαδιαμαντοπούλου 52), το Λονδίνο (8-10 Boston Place) και ταυτόχρονα αναπτύσσει το Euphoria Retreat project στο Μιστρά ως υπεύθυνος ολιστικής ιατρικής.   


Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής (ΕΣΚΙ)
Πρόεδρος της
Ελληνικής Εταιρίας Κινέζικης Ιατρικής (ΕΕΚΙ)

Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Ιδιαίτερων Θεραπειών Κινέζικης Ιατρικής στο Χονγκ Κονγκ

Μέλος του Κινέζικου Συλλόγου Βελονισμού και Μοξοθεραπείας

Μέλος της GP-TCM Research Association 
Μέλος και Εκπαιδευτής του
Νational Acupuncture Detoxification Association (NADA GR)

Λίου Σάο Τσινγκ

Λίου Σάο Τσινγκ

Διευθύνουσα Ιατρός-Καθηγήτρια Κινέζικης Ιατρικής

Η Λίου Σάο Τσινγκ αφού τελείωσε την πανεπιστημιακή της εκπαίδευση στην Κινέζικη Ιατρική εργάστηκε από το 1977 έως το 1995 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιατρικής της Τιαντζιν και γρήγορα έλαβε την ανώτατη θέση ως Διευθύνων Ιατρός και Καθηγήτρια Κινέζικης Ιατρικής. Το 1995 η κυβέρνηση της Κίνας την κάλεσε για να στελεχώσει το Νοσοκομείο Δυτικής και Κινέζικης Ιατρικής Ντε Λιμπρεβίλε στην Καμπόν της Αφρικής. Το 2013 η Λίου Σάο Τσινγκ συνταξιοδοτήθηκε και επέστρεψε στην Κίνα όπου πλέον εργάζεται σε μια ιδιωτική κλινική προσφέροντας την μακρόχρονη εμπειρία της σε όσους το έχουν ανάγκη.

Η Λίου Σάο Τσινγκ είναι γνωστή στο Πανεπιστήμιο Ιατρικής της Τιαντζιν για την μεταδοτικότητα της και την ικανότητα της να κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον κατά την διδασκαλία. Τα πεδία στα οποία έχει ιδιαίτερη εμπειρία είναι οι περίπλοκες παθήσεις, η παιδιατρική, η αντιμετώπιση του πόνου και η διατήρηση της υγείας. Τα θεραπευτικά εργαλεία της είναι κυρίως η βοτανοθεραπεία, ο βελονισμός και η διαιτοθεραπεία.

Τζιγκουνάκης Γιώργος

Τζιγκουνάκης Γιώργος

PT, BSc Acu., ΜSc TCM, MBA, MBAcC

Ο Γιώργος Τζιγκουνάκης ξεκίνησε τις σπουδές του στο Βελονισμό και την Κινέζικη Ιατρική στην Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Κινέζικης Παραδοσιακής Ιατρικής, στην Αθήνα. Παράλληλα, στην ίδια ακαδημία παρακολούθησε το κύκλο μαθημάτων Τουί Να (Κινέζικη θεραπευτική μάλαξη).

Συνέχισε τις σπουδές του στην Αγγλία, όπου αποφοίτησε με Άριστα από το τμήμα Βελονισμού του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου (BSc Hons Acupuncture – Distinction, University of East London) όπου και πραγματοποιήσε πρακτική εξάσκηση (clinical placement) 400+ ωρών στην κλινική του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Κόβεντρι (BSc Hons Physiotherapy – Distinction, University of Coventry).

Κατέχει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κινέζικη Ιατρική από το Πανεπιστήμιο του Τιαντζίν της Κίνας (Master of Medicine in Acupuncture, Moxibustion and Tuina, Tianjin University of Traditional Chinese Medicine) με εξειδικευση στο Βελονισμό.

Eίναι μέλος του Βρετανικού Συμβουλίου Βελονισμού (British Acupuncture Council) και αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής (ΕΣΚΙ). Ταυτόχρονα, είναι υπεύθυνος και εισηγητής των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της εφαρμογής του πρωτοκόλλου Ωτοβελονισμού NADA (διαχείριση μεταραυματικού στρες και αποτοξίνωσης) στην Ελλάδα, καθώς και εισηγητής της Ελληνικής Εταιρείας Κινέζικης Ιατρικής (ΕΕΚΙ).

Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A. - UIBS, Barcelona), ενεργό μέλος και εθελοντής στους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας (MdM), κάτοχος διπλώματος Ναυαγοσώστη, Gym Instructor, Personal Trainer και Capoeira Instructor.

Σήμερα συνεχίζει τη μελέτη του στην Αγγλία στο μεταπτυχιακό τμήμα της Διατροφικής Ιατρικής (MSc Nutritional Medicine) στο Πανεπιστήμιο Surrey.

Μέλος του Health & Care Professions Council (HCPC)
Μέλος του British Acupuncture Council (BAcC)
Αντιπρόεδρος του
Ελληνικού Συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής (ΕΣΚΙ)
Μέλος και εισηγητής της
Ελληνικής Εταιρείας Κινέζικης Ιατρικής (ΕΕΚΙ)
Μέλος και εκπαιδευτής του
Νational Acupuncture Detoxification Association (NADA GR)